Follow:
Lifestyle, Reizen

Dagtrip naar Aken

Een paar weken geleden ging ik met Loes een dagje naar Aken. Ik was nog nooit in de stad geweest, maar was heel erg benieuwd omdat het zo makkelijk te bereiken is vanuit Maastricht. Benieuwd of het de moeite waard is?

Aken is een stad in Duitsland waar je gemakkelijk met de bus naartoe kan vanuit Maastricht. Je pakt daar simpelweg de lijnbus dus stopt bij het station in Aken. Je betaalt gewoon met je ov-chipkaart en voor de studenten onder ons is het natuurlijk mooi meegenomen. Jee abonnement is namelijk gewoon geldig is! We gingen met de trein naar Maastricht en stapte daar over op de bus. Veel makkelijker kan het haast niet!

We gingen voornamelijk voor de winkels naar Aken en hoopte vooral goed te kunnen slagen bij DM, het winkelcentrum Aquis Plaza en Galeria Kaufhof. Ik ga echter meteen met de deur in huis vallen dat je voor het winkelen niet perse naar Aken hoeft te gaan. Sterker nog, dan kun je in Maastricht leuker winkelen. De DM was natuurlijk fantastisch. De filialen in Aachen zijn groot en ze hebben alles wat je maar kan willen. De andere winkels daarentegen…

Laten we beginnen met Aquis Plaza. Dit winkelcentrum viel niet perse tegen, maar alle winkels die je hier kan vinden hebben we in principe in Nederland ook. Wat ik wel heel leuk vond was een foodcourt op de bovenste etage. Dit mis ik altijd in Nederland. Ik vind het zo leuk om daar te zitten omringd door alle restaurantjes. Het eten zag er stuk voor stuk allemaal heel erg goed uit!

We hebben ook in het winkelcentrum geluncht bij een sushi restaurant met lopende band. Als ik me goed herinner kon je voor 14 euro een uur onbeperkt eten. Voor 9 euro kon je een half uur onbeperkt eten. De horeca in Duitsland is vaak heel erg goedkoop en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen! We hebben hier snel en lekker een hapje kunnen eten en de lopende band maakt het helemaal af.

Galeria Kaufhof was misschien wel de grootste domper. Volgens de website zouden ze merken verkopen zoals Kat Von D en HUDA Beauty verkopen, maar in de winkel waren deze merken nergens te bekennen. Jammer, want we kwamen hier voor. Wat me ook opviel was dat in veel van de Douglas winkels de schappen ontzettend slecht aangevuld waren en veel van de testers te vies waren om aan te raken. Er is verder ook niet een super groot assortiment aan winkels en de binnenstad zelf is klein.

Een bezienswaardigheid wat zeker de moeite waard is is de Dom van Aken. Dit is een grote kerk omringt door aantal historische gebouwen. Dit stuk vond ik heel erg leuk en hier kreeg je dan ook meteen het gevoel alsof je echt op vakantie was. Helaas was de schatkamer van de kerk op het moment dat wij er waren dicht, maar alleen de binnenkant van de kerk is prachtig om te zien.

Kortom, zou ik nog een keer terug gaan naar Aken? Waarschijnlijk niet. Misschien dat ik het alleen voor de DM zou doen, maar daar zijn genoeg filialen van te vinden in heel Duitsland, daar hoef je niet specifiek voor naar Aken. Uiteindelijk was het een hele gezellige dag, maar om goed te kunnen winkelen zou ik lekker in Maastricht blijven!

Zijn jullie weleens in Aken geweest? Hoe vonden jullie het?

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply Loes

  Ik ben het met je eens, de winkels vielen een beetje tegen! Gelukkig was het wel een hele gezellige dag, dus zeker geen verspilde moeite!
  Loes onlangs geplaatst…Persoonlijke update #5 – Extreme drukte en zin in de lenteMy Profile

  9 maart 2018 at 09:28
 • Leave a Reply

  Enter Captcha Here : *

  Reload Image

  CommentLuv badge