Follow:
Entertainment, Film

Film Review – Beauty and the Beast

Beauty and the Beast is een van mijn favoriete Disney films. Ik was dan ook in het begin een beetje sceptisch over een live-action remake. Op het moment maakt Disney nogal veel klassieke films opnieuw. Ergens heb ik er moeite mee, maar ergens vind ik het ook heel erg leuk. Zo blijven de films toch relevant en geeft het een nieuwe draai aan een ouder verhaal. Na (onder andere) Cinderella was nu Beauty and the Beast aan de beurt!

Titel: Beauty and the Beast
Regisseur: Bill Condon
Uitgekomen in: 2017
Hoofdrollen: Emma Watson – Dan Stevens – Luke Evans
Score: 

Beauty and the Beast lijkt erg veel op de animatiefilm. De grote verandering is de diepgang die in het verhaal wordt gebracht; een goede verbetering, als je het aan mij vraagt. De film begint zoals een sprookjesverhaal, waarbij verteld wordt hoe Beast (hij heeft nog steeds geen officiële naam, best zielig) vervloekt wordt. Wat me meteen opviel was de Franse en barok elementen in het verhaal en beeldvorming. Ook de kostuums zijn gemaakt alsof het uit die tijd komt, inclusief de lelijke pruiken. Een leuk detail!

Het verhaal is zoals we hem kennen, met wat veranderingen hier en daar die ik allemaal goede veranderingen vind. Een live-action film verdient meer diepgang dan een animatie, dus waarom ook niet? Qua personages stelen Gaston en LeFou echt de show. Ik wil een spin-off. Een buddy cop-comedy. Make it happen, Disney. Verder vond ik het stiekem best jammer dat ze zo veel goede acteurs hadden verstopt achter een CGI-meubelstuk: Ewan McGregor, Ian McKellen, Emma Thompson, Stanley Tucci en Gugu Mbatha-Raw, niet de minste namen. Dan Stevens als Beast was prima. Het was Emma Watson die ik nog steeds niet kan zien als Belle. Al jaren zeg ik dat ik Emma Watson een slechte actrice vind en ook hier vond ik ze saai. Haar zangstem is ook slecht. Ze proberen het te verdoezelen door autotune, maar helaas, ook dat hoor je. Een beetje jammer, want de rest zingt eigenlijk gewoon hartstikke goed.

Als je de film op pauze zou zetten ziet het er precies uit als een schilderij. Het is mooi gefilmd en net zo betoverend als de animatiefilm. Ook de muziek is prachtig en brengt je weer helemaal terug. Het was ook leuk om te zien hoe Belle actief probeert te ontsnappen uit het kasteel en totaal niet afwachtend is. Dit maakt de film een stuk moderner. Onverwachts is er flink wat humor aanwezig (mede mogelijk gemaakt door Gaston en LaFou, al verdient Lumiere ook een vermelding). Het enige kritiekpunt vond ik de editing. Het springt zo vaak van het een naar het ander dat het lastig is om bij te houden wat er gaande is. Dit is helemaal het geval bij scenes die voornamelijk uit CGI bestaat, zoals bij het Be Our Guest nummer. Wat ik ook best frappant vond was het diepteverschil die soms wel heel erg heftig was, al creëert dat wel weer een dromerig effect…

Al met al vind ik het een zeer geslaagde film en kan ik hem voor iedereen aanraden.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply Loes

  I LOVED IT. Maar dat was al duidelijk haha.

  30 maart 2017 at 10:39
 • Leave a Reply

  Enter Captcha Here : *

  Reload Image

  CommentLuv badge