Follow:
Beauty, Fashion & Beauty

Garnier Ambre Solaire Zonnebrand Gezichtsspray

Wat nou als er een settingspray bestond voor je gezicht, maar dan in de vorm van een zonnebrand? Een gat in de markt, vond ik. Maar toen bleek het dat het gewoon bestaat! Loes stuurde me een foto van de Garnier Ambre Solaire Sensitive Expert+ Gezichtsspray van factor 50. Dit was precies wat ik bedoelde! Maar werkt het ook echt?

Volgens Garnier is de spray bedoeld voor de lichte, gevoelige en zon-intolerante huid. Als dit geen exacte beschrijving is van mijn huid, dan weet ik het ook niet meer. Het zou een beschermde en hydraterende gezichtsspray zijn. Vooral dat hydraterende aspect is extra handig, helemaal in de zomer als je huid wel een extra oppepper kan gebruiken. De spray is hypoallergeen en heeft een SPF 50 bescherming.

De flacon is redelijk klein en vergelijkbaar met een deodorant. De inhoud is 75 ml, iets minder dan bijvoorbeeld een settingspray van MAC, die 100 ml bevat. Ik ben vooral benieuwd hoeveel product je elke keer nodig hebt en hoe vaak je de spray dus kan gebruiken. Met de settingspray van MAC doe ik al een lange tijd. Nou is dat niet een spray die je vaker opspuit, tenminste, dat doe ik niet. Bij een zonnebrand doe je dat natuurlijk wel.

De instructies volgens de flacon zijn als volgt:

 • Goed schudden voor gebruik totdat u het geluid van het balletje hoort
 • Ogen en mond dicht doen
 • Breng vlak voor blootstelling aan de zon royaal een laag van het product aan en verdeel gelijkmatig met horizontale bewegingen, op tenminste 15cm afstand
 • Vergeet niet frequent opnieuw aan te brengen, onvoldoende van het product verlaagt het beschermingsniveau

Ik zie meteen een aantal punten waar ik vraagtekens bij heb. Om te beginnen met het balletje. Ik ben nu al een tijdje aan het schudden en terwijl mijn arm ondertussen pijn doet heb ik nog geen balletje gehoord. Zelfs als ik de spray een keer in druk (want misschien moet je nog iets “los klikken”) hoor ik nog steeds niks. Ik kan me niet voorstellen dat ik nog steeds niet goed geschud heb, dus het zal hopelijk wel kloppen.

Mijn tweede punt is de royale laag. Van een settingspray breng je over het algemeen geen “royale” laag aan, maar juist een lichte. Ik wil niet dat de spray zichtbaar is op mijn gezicht, dan kan ik net zo goed gewoon zonnebrand smeren. Het is logisch dat je genoeg moet aanbrengen voor volledige bescherming, maar ik kan me nu ook voorstellen dat je niet genoeg aan gaat brengen omdat je niet wil dat heel je gezicht nat en plakkerig is… Maar genoeg gepraat! Laten we testen!

Voor de zekerheid heb ik het eerst getest op mijn arm. De flacon sprayt redelijk hard, hou het niet te dichtbij je gezicht dus. Het “uiteinde” van de spray is echter een soort nevel, precies zoals je zou verwachten bij een gezichtsspray. Het product zelf lijkt op mijn arm volledig doorzichtig en het heeft een aangename geur. Het ruikt helemaal niet naar zonnebrand zelfs, maar lekker fris. Een pluspunt!

Tijd voor het gezicht! Weet je nog dat ik zei dat je de spray wat verder van je gezicht moest houden? Nee, dus. Gewoon naar de instructies van de verpakking luisteren. De nevel doet helemaal niks, dus het moet echt recht in je gezicht gesprayd worden. Het voelt heel anders dan verwacht, alsof je gewoon lucht in je gezicht blaast. Ik heb ook totaal niet het gevoel alsof het product op mijn gezicht beland, maar na een paar keer extra sprayen merk ik dat er meer product uitkomt. Misschien toch niet goed geschud dan? Na nog een keer uitgebreid schudden hoor ik het balletje nog steeds niet. Zit er wel een balletje in?! Ook weet ik niet precies wat een royale laag inhoudt. Ik ben gestopt na het sprayen van hele gezicht en het lijkt me niet nodig om nog een keer erover te gaan.

Na het sprayen is mijn huid enigszins glanzend. Dit trekt wel een beetje bij, maar lijkt me ook onvermijdelijk met een zonnebrand. Dat zou je bij een creme ook gewoon hebben. Mijn huid is ook wat vettig. Nogmaals, dit lijkt me ook onvermijdelijk. Het is niet super storend, maar je merkt het wel. Mijn make-up is gewoon netjes blijven zitten, wat een heel erg pluspunt is. Nou draag ik als het hoogzomer is meestal toch zo min mogelijk make-up (want ik zweet het er toch meteen af) maar het is fijn dat je dit er gewoon overheen kan sprayen.

Omdat het zo “weinig” voelt op je gezicht, zou ik de spray sowieso meenemen voor het geval als je toch begint te merken dat je wat aan het verbranden bent. Mijn eerste indruk is goed. Het is een spray waar je wat handigheid mee moet krijgen, vooral omdat het een compleet nieuw product is. Het lijkt in ieder geval de ideale uitkomst voor de zomer. Extra bescherming is nooit verkeerd en een spray werkt veel sneller dan je gezicht insmeren met zonnebrand. Misschien ga ik zo ook vaker zonnebrand gebruiken, want stiekem ben ik daar heel laks (en lui) in. Probeer het in ieder geval goed uit op je eigen huid. Elke huid vraagt voor andere bescherming en test het een keertje voordat je een dag naar het strand gaat.

De Garnier Ambre Solaire kost 15 euro bij Kruidvat. Op het moment is de spray in de aanbieding voor de helft, dus als je het wil proberen ga dan nog snel naar de winkel!

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Loes

  Ik wil deze zo graag proberen, ben er heel benieuwd naar!

  1 juni 2017 at 10:09
  • Reply donnadiana

   Ik ben zo verslaafd! Ben het al de hele dag aan het spuiten.

   1 juni 2017 at 17:25

  Leave a Reply

  Enter Captcha Here : *

  Reload Image

  CommentLuv badge