Follow:
Entertainment, TV

Mijn Huidige TV Series!

Op het moment volg ik weer redelijk wat tv series. Het varieert van drama’s tot comedy en sci-fi. Lees snel verder voor een compleet overzicht!

Kingdom (Audience Network)

Wat was deze serie een leuke verassing! Ik kan me voorstellen dat het verhaal niet veel mensen aanspreekt, maar ik ga je toch proberen over te halen. Kingdom gaat over een MMA-gym in Venice Beach. Het focust op een aantal vechters, maar ook de mensen eromheen. Het is een originele serie en biedt een leuke kijk aan in de MMA wereld waar ik persoonlijk weinig van weet. De personages zijn erg leuk en het acteerwerk is sterk. Ik kan het echt iedereen aanraden. Het gaat niet alleen om vechten, maar relaties tussen mensen en de mentaliteit om een vechter te zijn. Oh, Nick Jonas doet ook mee!

Big Little Lies (HBO)

Big Little Lies gaat over het leven drie verschillende moeders in een stadje in Californië. Ook is er een moord, alleen weten we als kijker niet wie er dood is en wie het gedaan heeft. Buiten dat zijn er nog meer mysteries en zelfs zonder het moord-verhaal zou het nog steeds een boeiende serie zijn. Ik ben echt helemaal hooked en vind het heel erg jammer dat het een mini-serie is van maar 7 afleveringen. Als deze post online komt is de laatste aflevering al geweest en ik kijk er echt naar uit om er achter te komen wie er nou dood is gegaan. Je weet namelijk na 6 afleveringen nog helemaal niks.

Ik ben de serie vooral gaan kijken vanwege de cast. Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Laura Dern, Alexander Skarsgard, Adam Scott én Zoe Kravitz? Ik betwijfel of ik zelden een betere cast op tv heb gezien. Al met al kan ik Big Little Lies echt aanraden. Je bent er in principe ook zo doorheen en de tijd vliegt als je kijkt.

Game of Thrones (HBO)

Tja. Beetje standaard. Deze show wordt door zo’n beetje iedereen gevolgd en ik begrijp waarom. Ik volg het al sinds het begin en ben ook een tijdje goed verslaafd geweest. Vervolgens ben ik de boeken gaan lezen (die veel beter zijn, ik moet het toch weer even zeggen) maar ik begin ondertussen blij te worden dat er aan de serie een eind begint te komen. Game of Thrones gaat over een aantal machtige families in een fantasy wereld genaamd Westeros. Het is ontzettend ingewikkeld, dus ik kan het nooit zo snel uitleggen, maar het heeft een klein beetje iets weg van Lord of the Rings, maar dan met meer politieke elementen en seks.

Westworld (HBO)

Westworld ben ik gaan kijken omdat er van gezegd werd dat het de “nieuwe Game of Thrones” zou zijn. De series hebben echter niks gemeen. Westworld gaat over een soort van pretpark in de toekomst waar je kan doen en laten wat je wil. De setting is een western stadje, inclusief robots die precies zoals mensen functioneren. Ook dit verhaal is weer te ingewikkeld om snel uit te leggen aangezien het ook best lastig is om te volgen. De cast is erg sterk en het verhaal is ook origineel. Je moet wel heel goed opletten. Wat ik vooral heel erg leuk vind is dat ze verschillende rock nummers gebruiken in de soundtrack zoals Paint It, Black en House of the Rising Sun.

Girls (HBO)

Girls sprak me heel erg aan omdat het iets weg leek te hebben van Sex and the City, maar dan met twintigers in plaats van vrouwen van boven de veertig. Het verhaal volgt dan ook een groep vriendinnen in New York, met vanzelfsprekend een hoop drama en liefdesverdriet. Ondertussen is het laatste seizoen bezig en ik moet zeggen dat ik het jammer vind. Helemaal omdat het laatste seizoen tot nu to zo goed is, is het jammer dat het nu precies stopt. Een aanrader!

Silicon Valley (HBO)

Eigenlijk snap ik niet waarom ik deze serie nog steeds volg. Seizoen 1 was namelijk best wel stom. Ik heb het laatst nog een keer gekeken en het viel me op hoe niet grappig S1 was. Gelukkig wordt het daarna echt hilarisch en is het op het moment een van mijn favoriete comedies. We volgen een start-up bedrijfje in Silicon Valley, waar natuurlijk weer alles fout gaat. Ik vind de setting origineel en een keer wat anders dan ik tot nu toe gekeken heb.

The Walking Dead (AMC)

Ooit was ik gestopt met het kijken van deze show, maar een half jaar terug heb ik het opnieuw gebinged en ik ben weer helemaal verslaafd. Dit komt ook vooral door Negan waar ik stiekem een klein beetje verliefd op ben. De serie volgt Rick en een groep overlevenden in een zombie apocalypse. Er zijn ondertussen al 7 seizoenen van en ik geloof dat ze echt al tot seizoen 13 gepland hebben. Het is dus zeker wel een commitment als je er aan begint! Niet alle afleveringen zijn even goed, maar over het algemeen kan ik het nog steeds erg aanraden. De zombies zijn in het begin nogal ranzig, maar daar wen je snel aan.

The Knick (Cinemax)

Helaas is gisteren het bericht gekomen dat de show gecanceld is. Toch wil ik het hier nog even vermelden. The Knick is misschien wel de beste serie die ik in een hele lange tijd gezien heb. Het gaat over een ziekenhuis in New York rond 1900. Het biedt een interessante kijk in de medische wereld van toen. Ik moet je waarschuwen, dit is niet zoals Grey’s Anatomy of andere leuke ziekenhuisshows. The Knick laat operaties in detail zien. Echt, The Walking Dead is hier niks bij. Ondanks dat het echt best wel ranzig is, vind ik het zo ontzettend interessant. De personages zijn ook erg goed ontwikkeld en de muziek is geweldig. De show had in principe gewoon een einde, dus beschouw het als een mini serie!

Keeping Up With The Kardashians (E!)

Misschien wel de meest laagdrempelige van allemaal, maar desalniettemin ben ik nog steeds een trouwe kijker. Ik ben best wel een Kim fan en vind de show ook nog steeds leuk. Ja, ik weet dat de helft gescript is, maar het boeit me niet. Prima entertainment.

Daredevil (Netflix)

Daredevil is een van de Marvel series op Netflix. Ik vond het eerste seizoen erg sterk, maar ondertussen keek ik meer voor The Punisher dan Daredevil zelf. Nu krijgt The Punisher dus zijn eigen show… dus ik moet nog even kijken of ik verder wil kijken. Daredevil gaat over een blinde advocaat die onrechtvaardigheid gaat bevechten. Een beetje zoals Batman, maar anders. Het is een prima serie!

Riverdale (The CW)

Ik had gehoopt dat Riverdale een nieuwe Gossip Girl/The OC/One Tree Hill zou zijn, maar helaas. Ik vind het wel oke. Het is nogal melodramatisch en ik vind het acteerwerk vaak echt best wel slecht. Ik ga wel verder kijken omdat ik theorieën heb gehoord die ik wel grappig vind. Als je van Pretty Little Liars houdt ga je dit waarschijnlijk een leuke serie vinden!

Stranger Things (Netflix)

Stranger Things werd ontzettend gehyped een tijdje terug. Zo geweldig vind ik het niet, maar het is in ieder geval wel een hele originele serie. Het gaat over een jongen die verdwijnt en bevat een hoop sci-fi elementen. Het is een soort ode aan jaren 80 sci-fi films en dat vind ik heel erg leuk om te zien.

Zo, dat was het (geloof ik)! Ik heb het idee dat ik wat vergeten ben, maar dan zullen dat niet echt spetterende series zijn als ik ze niet eens kan onthouden. Over het algemeen raad ik alles wat door HBO gemaakt wordt aan. Welke series kijken jullie op het moment?

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

Enter Captcha Here : *

Reload Image

CommentLuv badge