Follow:
Lifestyle, Reizen

PLOG – Disneyland Parijs DAG 1

Vandaag vertrokken we naar Disneyland Parijs, waar we al redelijk vroeg aankwamen zodat we nog lekker genoten hebben in het park. We aten onder andere bij Earl of Sandwich en gingen op de foto met Tijgertje en Eeyore. Benieuwd? Lees snel verder!

Eindelijk was het zo ver! We stonden al erg vroeg op om te vertrekken. We wilde om 6 uur de deur uit zijn, maar dat werd zelfs al iets eerder. Maakt niet uit! Hoe eerder we er zijn, hoe beter! We vertrokken voornamelijk zo vroeg om de files bij Antwerpen te vermijden.

Even stoppen bij een benzinepomp voor een pauze. We strekte onze benen en keken rond in het winkeltje. Helaas stonden we toch regelmatig in de file en regende het vaak.

Maar al snel kwamen we langs Parc Asterix! Ongeveer 50km voor Disneyland ligt dit pretpark, een teken van dat je er bijna bent. Ik ben er nog nooit geweest…

Ik ben zelden zo blij om een bord langs de weg te zien. We zijn er bijna!

Rond het middag uur kwamen we aan. Omdat we de kamer toch nog niet in konden gingen we meteen richting Disney Village om te lunchen. Gelukkig was het bij de security niet druk.

We aten bij Earl of Sandwich, een van de beste broodjeszaken waar ik ooit heb gegeten. Boven heb je ook nog eens dit prachtige uitzicht over het meer.

Ik ging voor Le Frenchy.

En het broodje! Hij was erg lekker. Brie, ham en mosterd. Ze beleggen de broodjes hier ook super goed. Zo zit je tenminste echt vol na een maaltijd. Ik kreeg die van mij zelfs niet helemaal op.

Daarna was het tijd om naar het park te gaan. We werden begroet door het Disneyland Hotel waar we nog een drankje hebben gedronken op een andere dag.

Het was natuurlijk ook de 25e verjaardag waardoor het park versierd was.

En het kasteel! Er was heel veel regen voorspeld voor deze dag, maar gelukkig begon het al wat op te klaren.

In de verte kon ik Tijgertje al zien staan. Met zijn neon kleuren valt hij wel op. Ik hoopte dat Eeyore er bij zou staan, want hij is mijn favoriete personage, en ja hoor! We zijn er meteen naartoe gegaan.

Eeyore vond mijn zelfgemaakte oren leuk. Het was een erg leuke meet.

Daarna was het tijd voor wat attracties. We begonnen met It’s A Small World; de favoriet van Loes.

Daarna gingen we in Buzz Lightyear Laser Blast; een attractie waarbij je punten kan verdienen door te laser gamen.

Ik had mijn hoogste score ooit! 999.999 is het maximum, maar dat is me nog nooit gelukt om te halen.

Met onze Photopass kunnen we alle attracties foto’s opslaan. Ik sta altijd een beetje beduusd op de foto in deze attractie. Net alsof ik het allemaal niet 100% vertrouw, ondanks dat ik hier al honderd keer in ben geweest.

We liepen rond het park op zoek naar personages en we kwamen Baloo tegen. Hier gingen we voor in de rij staan, wat niet erg is met dit uitzicht.

Weer al zo’n leuke meet!

We rustten even uit op Main Street, U.S.A.. Op deze foto zie je mijn zelfgemaakte oren nog wat duidelijker.

We aten een spekje met chocola, maar die was toch wel semi-misselijkmakend. Schattig was ie in ieder geval wel!

Verplichte-kasteel-foto.

 

Na nog een aantal attracties was het alweer tijd voor diner. We aten bij Au Chalet de Marionnette; een restaurant met Pinocchio thema.

We gingen allebei voor een bagel burger! Ik ging voor drinken voor Nestea, het enige drinken dat ik in Disneyland drink. Om een of andere reden is het daar lekkerder. Voor een toetje kreeg je een magnum ijsje.

Ondertussen begonnen we ons moe te voelen en konden we de kamer in. We gingen terug naar het hotel en kregen meteen de pasjes om te kamer in te mogen. We hadden ook nog eens een heel mooi uitzicht over de achterkant van het hotel en de vallei.

De kamer was goed. We hadden een twee persoonsbed, stapelbed en nog meer dan genoeg ruimte over. Je had twee tv’s een goede badkamer mét bad en zelfs een koelkast. We verbleven in het Magic Circus hotel.

We kropen allebei vroeg in bed want we wilde de volgende ochtend gebruik maken van de Extra Magic Hours. Je mag dan al om 8 uur het park in, dus dat werd vroeg op staan!

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Loes

  Wieeeh zo leuk om weer te zien!

  26 mei 2017 at 11:05
  • Reply donnadiana

   Jaaaaa!

   26 mei 2017 at 11:33

  Leave a Reply

  Enter Captcha Here : *

  Reload Image

  CommentLuv badge