Follow:
Lifestyle, Reizen

Pokémon Center & Studio Ghibli Haul

Voordat ik naar Tokio zou gaan wist ik één ding zeker: ik moest en zou naar de mega Pokémon Center gaan. Op een van de laatste dagen bezochten we dan eindelijk de winkel midden in een groot winkelcentrum genaamd Sunshine City. Als je in Tokio één winkelcentrum wil doen dan kan ik je deze aanraden. Hier zat ook een Disney Store, Nijntje winkel, speciale anime winkels en dus ook een Studio Ghibli winkel genaamd MOE Garden. Ik kocht bij de Pokémon Center en MOE Garden een aantal dingen!

Laten we beginnen met de Pokémon Center. De winkel alleen al was een ervaring. Het is echt een hele grote winkel waar ze alles hebben dat je kan bedenken: knuffels, servies, snoepjes, kleding, sleutelhangers, koekjes. Noem het op, ze hebben het. Helaas was alles best wel prijzig, zoals met bijna alle winkels in Japan. Je kan in restaurants erg goedkoop eten, maar voor winkelen hoef je eigenlijk niet naar Tokio te gaan. Voor mijn doen heb ik dan ook echt weinig gekocht.

De winkel is ook erg druk, wat eigenlijk niet heel erg raar is in Tokio. Die hekjes die je ziet daar rechts op de foto, dat is de rij voor de kassa. Er waren maar liefst 13 (!!!!) kassa’s en nog steeds heb ik een tijdje moeten wachten. Gelukkig zijn de Japanners heel vriendelijk en geduldig en nemen ze bij de kassa ruim de tijd met je. Ook bieden ze je zoals altijd meerdere tasjes aan en dat begreep ik toen niet heel goed. “How many bags?” Pardon? Mag ik kiezen? Wat is een acceptabel getal? 2? 5? 20??? Uiteindelijk heb ik er beschaafd eentje extra gekregen.

Ik nam twee cadeautjes mee voor mijn broer, waaronder dit “grap” cadeautje. Pikachu oren!!! Wij zijn (nouja, eigenlijk ik) helemaal obsessed met Mickey Mouse oren en deze kon ik dus niet laten liggen. Ze waren geloof ik ook best wel goedkoop in vergelijking met de rest. Volgens mij heb ik hier 800 Yen voor betaald als ik het me goed herinner.

Ook kocht ik deze knuffel van Charmander. Ik wist dat ik sowieso een knuffel wilde kopen, maar het was ter plekke best lastig om te kiezen. Er was ook niet bizar veel keus moet ik toegeven. Ik wilde graag een Snorlax maar die hadden ze bijvoorbeeld al niet. Uiteindelijk ben ik voor deze gegaan omdat dit van ons allebei onze favoriete starter Pokémon is. Ik geloof dat ik hier rond de 1500 Yen voor heb betaald.

Ben ik de enige die geobsedeerd is met plastic tasjes? Ik bewaar altijd alle ‘speciale’ tasjes die ik krijg en ik dacht dat het misschien ook leuk was om te laten zien wat voor tasjes je krijgt. Dit was het tasje die ik erbij kreeg, gratis. Doen wij hier in Europa allemaal moeite om plastic te besparen, geven ze daar tasjes weg alsof het niks is. Best bizar!

En het andere tasje! Ze plakken in Japan ook altijd heel schattig je tasje dicht met een stickertje.

Natuurlijk waren we verdwaald geraakt in het mega winkelcentrum en kwamen we eigenlijk per ongeluk de MOE Garden winkel tegen. Ik was al wel opzoek naar een Studio Ghibli winkel, maar had geen idee dat ik onder die naam moest zoeken. Ook hier was alles echt duur en ik wilde me ook enigszins inhouden. Ik kocht hier twee dingen (die ik waarschijnlijk nooit ga gebruiken want #zonde)

Ik kocht hier een prachtige bento box van My Neighbor Totoro! Ik vind Totoro zo schattig en wilde heel graag een bento box kopen. Ik had er wel al eentje van de 100 Yen winkel maar die stelde vrij weinig voor. Deze is veel beter!

Een bento box is in principe gewoon een lunchbox, maar dan met twee “verdiepingen”.

Bij de bento box zitten stokjes die precies in het bakje passen. Je hebt zo twee beste diepe bakjes waar je van alles in kan doen. Het onderste bakje had ook nog een wand om je eten te scheiden. Op beide bakjes zit ook nog een blauwe deksel. Het materiaal voelt erg goed aan en vooral stevig. Goede kwaliteit dus!

Ik kocht ook nog een doosje met stokjes! Deze paste bij mijn bento box, maar ik wist toen nog niet dat daar al stokjes bijzaten. Oh well, als je in Japan bent moet je ook mooie stokjes kopen!

Nog een tasjes-blunder. Ik dacht dat ze vroeg of ik een extra tasje wilde, maar ze bedoelde dus of ik het in wilde laten pakken. Oeps. Ze pakte het echter in hetzelfde tasje in, maar toen kreeg ik wel deze mooie sticker! Geluk bij een ongeluk! Het tasje zelf was best wel simpel, maar nog steeds schattig.

Mocht je binnenkort naar Tokio gaan en ook naar Sunshine City willen? Dan is dit de website! Er zit onder andere ook nog een aquarium in het winkelcentrum en op het moment dat wij er waren werd er een optreden gegeven door een of andere girlband. Het is echt een bezoekje waard!

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

Enter Captcha Here : *

Reload Image

CommentLuv badge