Follow:
Lifestyle, Reizen

Tokyo Disney Resort Tips!

Tokyo Disney Resort is het tweede Disney park waar ik ben geweest naast Disneyland Paris. Het resort bestaat uit twee parken: Tokyo Disneyland en Tokyo DisneySea (snap je? land en zee?). Het tweede park heeft echter totaal niks met de zee te maken en is zoals sommige websites vermelden ook niet een aquarium. Ondanks dat alle Disney-resorts een beetje op elkaar lijken, was de ervaring in Tokio compleet anders. Hier volgen een paar tips om het meeste uit je bezoek te halen!

1. Check wanneer het druk is

Als je denkt dat het in Disneyland Paris druk is, denk dan nog maar een keer na. Tokyo Disney is druk. Het kan ook haast niet anders in zo’n grote stad. Wij hebben destijds bewust de twee rustigste dagen uitgekozen om het park te bezoeken. Dat was toen maandag en dinsdag. Maak vooral gebruik van deze website. Hier kun je op een schaal van 0 tot 100 zien hoe druk het die dag zal zijn. Op de dagen dat wij er waren was het niveau rond de 20. Niet druk zou je denken. Fout. We hebben bij bepaalde attracties nog steeds meer dan een uur in de wachtrij gestaan. In het weekend verkoopt het park regelmatig alle tickets uit, dus ik zou het weekend helemaal vermijden als het mogelijk is.

2. Gebruik de metro om er te komen

Tokyo Disney is erg makkelijk te bereiken via de metro. Gebruik een app op je route te berekenen (ik gebruikte op mijn iPhone City Rail Map) en zorg dat je op Maihama uitstapt. De halte ervoor is die voor SeaLife. Hier ben ik niet geweest, maar misschien ook iets om naar te kijken als je dit leuk vindt! Op het station staan borden die je naar de parken wijzen, maar als je alle mensen met Mickey Mouse-oren volgt kom je er vanzelf.

De parken hebben zelf ook een metrolijn. Hier hebben wij geen gebruik van gemaakt omdat je er voor moet betalen (dit moet volgens de Japanse wetgeving als ik het goed begrijp). De parken zijn allebei op loopafstand, al is DisneySea iets verder dan Disneyland. Wij vonden het lopen niet erg. Zo loop je ook langs het grote winkelcentrum (Ikspiari) en de leuke Disney-hotels.

3. Koop je kaartjes daar 

Op veel plekken in de stad kun je kaartjes voor het park kopen. Ik heb dit gezien bij de Disney Store, maar ook bij 7/11 supermarkten. Wij hebben onze kaartjes direct bij het park gekocht om zeker te zijn dat we het goed deden. Bij het park sprak het personeel perfect engels, wat bij de supermarkt niet het geval was. De rij bij DisneySea was toen ook erg kort en hier hebben we meteen kaartjes gekocht voor twee dagen. De rij was bij Disneyland veel langer! Hou er rekening mee dat je ter plekke moet beslissen welk park je op welke dag gaat bezoeken. Je kan dus niet zoals in Parijs op de helft van de dag van park wisselen.

4. Japanners hebben geduld.

Het is absoluut geen understatement dat de Japanners ontzettend veel geduld hebben. Vier uur voordat een show begint gaan ze al plekjes op de grond reserveren met kleedjes en stoeltjes of staan ze alvast in de rij. Hierdoor hebben wij ook geen shows gekeken omdat wij dit zonde van onze tijd vonden. Er staan overal rijen. Van winkeltjes (ja, serieus een rij om een winkel binnen te komen. En lang dat die was!) tot restaurants en standjes waar ze snacks verkopen. Ondanks dat het rustig zou moeten zijn op de dag dat wij er waren hebben we nog vaak genoeg in een flinke rij gestaan. Gelukkig zijn de Japanners hartstikke beleefd en was het niet erg.

5. Proef leuke snacks

Tokyo Disney heeft veel meer speciale en leuke snacks dan Disneyland in Parijs. Zie hier al een overzichtje met een aantal van de vele snacks die er in de aanbieding zijn. Wij hebben mochi op in de vorm van de aliens van Toy Story. Of ze lekker waren is een ander verhaal, maar wat zagen ze er schattig uit. Het bakje waar ze inzaten was ook gemaakt om te bewaren en heb ik mee naar huis genomen. Er zijn verschillende standjes waar je churros kan kopen in allerlei smaken, maar het hoogte punt is misschien nog wel de popcorn in maar liefst 9 (!!!!!!) verschillende smaken. Deze zijn: karamel, curry, melk chocolade, soya saus, zout, honing, zwarte peper, witte chocolade en cappuccino. De rij is hiervoor altijd erg lang, dus bereid je voor op nog meer wachten. Niet alle smaken zijn in beide parken te krijgen, dus let goed op of je zo niet je favoriete smaak mis loopt.

6. Ga in attracties die ze in Disneyland Paris niet hebben

Vooral in Disneyland zijn er veel attracties hetzelfde als die in Disneyland Paris. Sommige zijn exacte replica’s van elkaar en bij andere zit er wel wat verschil in, maar komt het enigszins op hetzelfde neer. Ik zou persoonlijk eerst gaan voor de attracties die ze in Parijs niet hebben (tenzij je nog nooit in Parijs bent geweest) zodat je ook wat nieuwe dingen kan ervaren. In Tokyo DisneySea kan ik Toy Story Midway Mania en Journey to the Center of the Earth aanraden. Vooral die laatste was zo ontzettend gaaf dat ik er zelfs boeken van Jules Verne (waar het op gebaseerd is) ben gaan lezen.

7. Zorg dat je op tijd het park uit bent om de drukte bij de metro voor te zijn

Omdat een groot gedeelte van de bezoekers gewoon in Tokio wonen kan het op de terugweg in de metro erg druk zijn. Omdat de metrotijden soms een beetje onduidelijk zijn vanwege verschillende vervoerders zijn we op tijd het park uitgegaan zodat we zeker waren dat alle treinen nog zouden rijden. Dit was maar goed ook. We waren ruim een uur voordat het park dicht ging al naar de metro gelopen en toen was het al druk met mensen die allemaal naar huis gingen. Als je helemaal tot het einde wacht zal je waarschijnlijk een paar treinen aan je voorbij moeten laten gaan omdat je simpelweg niet meer mee kan.

8. Geef toe aan alle leuke accessoires

Het zal je meteen opvallen dat de Japanners wel houden van een paar Disney accessoires. En met een paar bedoel ik heel veel. De gemiddelde bezoeker loopt rond met een paar Minnie Mouse oren of grappige muts, een tasje waar ze hun pasjes in bewaren in de vorm van een Disney-figuur, een grote tas in de vorm van een Disney-figuur, een popcorn bucket in de vorm van een Disney-figuur, en het liefst houden ze ook nog een grote knuffel vast in de vorm van een (je raadt het al) Disney-figuur. Ik maak serieus geen grapje. Ze lopen er allemaal zo bij en dan het liefst nog helemaal gematcht met hun vriendengroep.

Ik kon het zelf ook niet laten. Ik heb een tas gekocht in de vorm van een Mickey Mouse hamburger. Een pasjes-tas in de vorm van een Alien hoofd. Speciale oren van Shellie May en (weer) Aliens. Het is dat ik een popcorn bucket niet meer mee terug kon krijgen, anders had ik die ook gekocht. Geef toe aan de hype en koop ook van deze accessoires. Ze zijn allemaal niet de koop in Parijs of de Amerikaanse parken en zijn het perfecte aandenken aan het park. De dingen die ik precies gekocht heb zal ik nog een keer laten zien een speciale haul!

9. De Duffy-hype

Wie is Duffy?! Dat dacht ik eerst ook. Duffy is een speciale teddybeer die ontwikkeld is voor de Disney parken. Hij heeft geen film en is in Europa en Amerika eigenlijk helemaal niet populair. Dat is een ander verhaal in Japan. Ze zijn compleet obsessed met deze beer en zijn vriendinnetje Shellie May en de kat (van een beer?) Gelatoni. Zijn ze schattig? Absoluut. Heb ik de teddyberen zelf? Natuurlijk. Dat moet wel als een echte Disney-fan. De Japanners zijn echter on another level.

Duffy wordt aanbeden. Dit is niet overdreven, echt niet. Die winkel waar ik het over had waar een rij voor stond? Dat was een speciale Duffy winkel. Wij zijn later die dag nog de winkel in geweest toen er geen rij meer stond en we hebben praktisch moeten vechten voor ons leven. Er zijn volwassen mensen verkleed als Duffy. Volwassen mensen die met Duffy attracties in gaan. Volwassen mensen die Duffy knuffels op de foto zetten alsof ze hun kind zijn. Ze slepen die knuffels echt de hele dag met zich mee. Geen grap.

Schrik dus niet. Duffy is hier groter dan ergens anders. Restaurants serveren eten in de vorm van Duffy-hoofden. Hij is werkelijk waar overal, maar dat maakt het ook wel weer heel speciaal en typisch Japans.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Loes

  Omg witte chocolade popcorn! Wil ik proberen. En ik wil misschien toch wel een keer hierheen met je..

  8 maart 2017 at 21:25
  • Reply donnadiana

   Ik heb al een Airbnb gevonden let’s go

   9 maart 2017 at 21:01

  Leave a Reply

  Enter Captcha Here : *

  Reload Image

  CommentLuv badge