Follow:
Beauty, Fashion & Beauty

Too Faced Cat Eyes Palette

Een tijdje terug bemachtigde ik mijn allereerste Too Faced palette. Een ooglook met een winged eyeliner is mijn absolute go-to look. Dit palette lijkt me wel op het lijf geschreven en ik wilde hem dolgraag uitproberen. Benieuwd wat ik er van vond?

Laten we beginnen met de verpakking! Het palette van Too Faced  is gemaakt van blik. Aan de ene kant vind ik dat heel leuk, aan de andere kant oogt het een beetje goedkoop. Budgetmerken hebben ook vaak een verpakking van blik. Toch is het mooi afgewerkt en het palette sluit met een magneet. Sommige mensen vinden de vormgeving bij Too Faced een beetje tacky, maar ik hou er wel van.

Ik vind de kleuren heel erg uniek. Voor een palette gefocust op ‘cat eyes’ heb je toch heel erg veel variatie. Van links naar rechts heb je een standaard look. De lichte kleur gaat op je hele ooglid, de middelste kleur gebruik je in arcadeboog en de donkerste kleur natuurlijk als eyeliner. Deze kun je zowel droog als nat gebruiken. De kleuren zijn dus niet standaard en je kan toch nog een hoop kanten op!

De lichtste kleuren zijn natuurlijk altijd moeilijk om swatches van te maken. Het helpt ook niet dat ik zo’n lichte huid heb. Purr is een hele lichte glimmende wit/zilver die ook perfect zou zijn als highlighter. Meow is wat meer beige lijkt redelijk veel op mijn huidkleur. Kitten is heel erg licht roze. Meow is als enige echt helemaal matte. Ik moet zeggen dat ik ze in gebruik indrukwekkender vind dan zo geswatched.

Dit ziet er al beter uit! Tiger’s Eye is een prachtige brons. Pussy Cat een mooie roze en Kitty Glitter is zilver met een hint van lichtblauw. De kleuren swatchen goed, al vind ik ze persoonlijk misschien iets te glitterig om te gebruiken in je arcadeboog. Meestal is daar een matte kleur net iets mooier voor. Toch, zelfs als losse oogschaduws zijn ze erg mooi.

En als laatste de donkere kleuren. Hier was ik het meeste van onder de indruk. Leopard is een donkerbruin met gouden glitters. Jungle Love is zwart met paarse glitters, heel erg uniek. En Panther is de enige matte kleur en is echt donker zwart. Dit is allemaal één keer geswatched. Wauw!

Het boekje dat bij het palette zit beschrijft hoe je drie looks kan maken. Ik probeerde ze alle drie uit!

 1. Day look
  Voor de simpelste look gebruikte ik Purr helemaal over mijn oog, Tiger’s Eye in de arcadeboog en als laatste gebruikte ik als eyeliner Leopard.
 2. Classic look
  Voor de tweede look gebruikte ik Meow over mijn hele oog, Tiger’s Eye in de arcadeboog, Jungle Love als eyeliner (ook onder mijn oog) en Pussy Cat als detail eyeliner.
 3. Fashion look
  Voor de laatste look gebruikte ik Kitten helemaal over mijn oog, Panther in de hoek, onder mijn oog en als eyeliner, en als laatste Kitty Glitter als highlighter.

Eind oordeel

Wat vond ik van dit palette? Ik ben best onder de indruk! De oogschaduws werken fijn en ik had eigenlijk niet verwacht dat je de eyeliner zo goed kon zetten. Ik maakte mijn kwast nat met een beetje Fix+ van MAC en dat werkt super goed. Natuurlijk kan de wing niet zo strak als met vloeibare eyeliner, maar dit geeft ook wel een mooi zacht effect. Ja, ik vind het een fijne palette!

Too Faced is o.a. verkrijgbaar via Sephora. Ik scoorde deze palette bij TK Maxx in Eindhoven.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

10 Comments

 • Reply Loes

  Ik vind het een mooi palette! De pigmentatie ziet er mooi uit. Ik houd wel van eyeliner met oogschaduw, dat is inderdaad wat zachter.
  Loes onlangs geplaatst…Levende Loes #29 – Verdwaalde Ansichtkaart & OutfitdillemaMy Profile

  18 september 2017 at 09:51
  • Reply donnadiana

   Ja he, ik vind het ook eigenlijk heel erg mooi.

   18 september 2017 at 22:08
 • Reply Nienke

  Wauw, wat een mooie kleurtjes! Echt een super mooi palette. Je hebt er echt geweldige looks mee gemaakt. Fijne review om te lezen.

  18 september 2017 at 10:27
  • Reply donnadiana

   Dankjewel voor je lieve reactie 🙂

   18 september 2017 at 22:08
 • Reply Chelsey

  Mooi palette! De donkerste kleuren vind ik wel het mooist.
  Chelsey onlangs geplaatst…Miss Sporty: Blogger Look | ReviewMy Profile

  18 september 2017 at 10:43
  • Reply donnadiana

   Die zijn ook echt super van kwaliteit! Ook heel fijn om een paar van die donkere kleuren in je collectie te hebben.

   18 september 2017 at 22:09
 • Reply Babs

  Oei, prachtig! Alleen om de naam al zou ik dit palette wel willen hebben!
  Babs onlangs geplaatst…essence – BOO-tiful nightsMy Profile

  18 september 2017 at 11:30
  • Reply donnadiana

   Dankjewel! Ja, leuk he? Ik hou ook echt van cat eyes.

   18 september 2017 at 22:09
 • Reply Laura

  Leuke aankoop! Ik ben vooral onder de indruk van de donkere kleuren! Goeie pigmentatie zeg! De oogschaduw liner is mooi gelukt, inderdaad een stuk zachter dan met normale eyeliner.

  19 september 2017 at 23:23
  • Reply donnadiana

   Ja, ik was ook echt onder de indruk!

   22 september 2017 at 16:28

  Leave a Reply

  Enter Captcha Here : *

  Reload Image

  CommentLuv badge